best4rent - Fotokopirni uređaj ili multifunkcijski printer: Koji uređaj Vam je potreban?
Horvaćanska cesta 31, Zagreb | +385 091 6234 184 | info@best4rent.hr Instagram LinkedIn

best4rent

Fotokopirni uređaj ili multifunkcijski printer: Koji uređaj Vam je potreban?

Moderni ured, unatoč svim naporima da ostane ekološki prihvatljiv, vidi svakog radnika kako godišnje u prosjeku printa ili kopira više od 10.000 stranica.

S tim strogim zahtjevima koji još uvijek predstavljaju tako važan dio uredskog života, teško je znati koji uređaj bi bio “najbolji” za vaše radno mjesto – tradicionalni fotokopirni uređaj ili njegov višestruko nadareni rođak, višenamjenski pisač ili multifunkcijski printer (MFP).

Ako uzmemo prosječan ured kao mjerilo za usporedbu … koji vam je zapravo potreban?

Fotokopirni uređaj

Fotokopirni uređaj kopira dokumente bez nužnog povezivanja s računalom – jednostavno umetnete listove, odredite željeni format i količinu i dobijete tražene kopije. Današnji fotokopirni uređaji daleko su funkcionalniji od svojih prethodnika, a mnogi uključuju neke značajke višenamjenskih pisača, kao što je podrška za različite veličine papira. Brzi su i jednostavni za uporabu, ali mogu biti robusniji od njihovih višenamjenskih kolega.

Najveći fotokopirni uređaji nerijetko trebaju vlastite prostrane prostorije kako bi se smanjila mogućnost vanjskih utjecaja koji mogu utjecati na njegov pravilan rad, kao što su zaglavljivanje i blokiranje radnji aparata, ali zauzvrat može ponuditi razinu kvalitete koja bi se, u slučaju najskupljih strojeva, mogla usporediti s profesionalnim tiskarskim strojevima.

Tradicionalno, mali su strojevi jeftiniji od višenamjenskih pisača, ali nude manje ekonomične prednosti u cjelini, tako da ćete možda dugoročno trošiti više.

Dok fotokopirni uređaj svakako dobro radi jednu stvar. Upravo to: jednu stvar. Možda ne zadovoljava potrebe posebno zauzetog ureda.

… ili višenamjenski pisač?

Višenamjenski pisač ne služi samo kao fotokopirni uređaj, već ima mogućnost ispisa, skeniranja, e-pošte i faksa u jednom uređaju. Kao all-in-one rješenje, ovi uređaji mogu tvrtkama koje printaju i kopiraju veliki broj stavki ponuditi velike uštede troškova. Budući da organizacije troše i do 3% svojih godišnjih prihoda na ispisivanje, kada se pravilno upravljaju cjelovitim MPS rješenjem, ovi pisači mogu napraviti stvarnu razliku u troškovima vašeg poslovanja. Potpuna novčana ušteda dopunjena je uštedom vremena: jedan printer je puno efikasniji nego 3 ili 4, a štedi i značajan prostor u manjem uredu.

Iako višenamjenski uređaji nude solidnu rezoluciju skeniranja (u prosjeku do 600dpi), oni koji imaju potrebu za skeniranjem visoke razlučivosti možda će posegnuti za zasebnim skenerom koji imaju mogućnost skeniranja puno većih rezolucija.

Dok je termin “katica za sve, i majstor ničega” nepravedan termin blaćenja multifunkcijskih printera, ovisno o vašim specifičnim zahtjevima, moderan višenamjenski pisač može biti upravo ono što trebate… ili ono malo što Vam nedostaje.

Da biste znali koji bi uređaj najviše odgovarao Vašem poslovanju, važno je uzeti u obzir nekoliko stvari. Koliko ljudi koristi printer, koliko u isto vrijeme i za koju svrhu? Koliko prostora imate i koji je Vaš budžet? Za one urede koji traže visoko ekonomični “pomalo od svega”, multifunkcijski printer može biti samo pravi odabir.

Ako niste sigurni koji bi stroj bio najkorisniji za vaše poslovanje, ili želite otkriti na kojim područjima biste mogli uštedjeti značajne troškove ispisa, zatražite besplatnu procjenu troškova ispisa od stručnjaka u Best4Rentu. Nazovite nas već danas na 01/3680 590 ili elektroničkim putem na info@best4rent.hr.


Business photo created by creativeart – www.freepik.com

prethodna novost slijedeća novost
povratak na popis novosti
Bestcopy d.o.o. | 2018 | Sva prava pridržana