best4rent - Najam ili kupnja novog printera?
Horvaćanska cesta 31, Zagreb | +385 091 6234 184 | info@best4rent.hr Instagram LinkedIn

best4rent

Najam ili kupnja novog printera?

Bez obzira iznajmljujete li ili kupujete printer, najvažnije je odabrati pravi uređaj za potrebe Vašeg poslovanja i odlučiti trebate li samostalni pisač, fotokopirni uređaj ili multifunkcijski uređaj.

Nakon što donesete ovu odluku, trebate razmotriti je li za Vas bolje iznajmiti opremu ili je kupiti?

Iznajmljivanje uredskog printera ili kopirnog uređaja daje Vam na korištenje uređaj na određeno vrijeme na temelju predefiniranog ugovora s mjesečnim plaćanjem. Ovisno o vrsti, najam može uključivati potrošne materijale kao što su toneri, potrošni servisni dijelovi zajedno s uslugama servisiranja, održavanja i tehničkom podrškom.

Kupnja uredske opreme uključuje vrlo visoki početni izdatak, tako da ako ste mali ili start-up poduzetnik financijski ima više smisla iznajmiti uređaj jer time izbjegavate visoke troškove kupnje uređaja. Najam fotokopirnog uređaja uključuje fiksne mjesečne uplate najčešće za određeni broj kopija uključenih po ugovoru sa mogućim dodatnim izdatkom po dodatnoj napravljenoj kopiji ukoliko premašite ugovornu kvotu. To ne samo da olakšava planiranje proračuna, nego također oslobađa kapital za ulaganje u druga područja poslovanja. Uredska tehnologija kontinuirano se poboljšava i razvija, a opet, najam može biti dobar izbor kada dođe do nadogradnje uredskih uređaja. Ugovor o najmu može biti strukturiran tako da omogući nadogradnju na suvremeniju opremu kada se za to ukaže potreba.

Vrlo često, kada kupujete printer, do trenutka kada je u potpunosti otplaćen, Vaš uredski fotokopirni uređaj ili pisač je zastario. Osim toga, stariji strojevi mogu biti znatno manje učinkoviti s višim troškovima otiska po stranici. Bez obzira odlučujete li za najam ili kupnju, najvažniji korak je identificirati odgovarajući uređaj koji će odgovarati vašim potrebama i proračunu. Best4rent pruža svim svojim klijentima besplatno savjetovanje te odabir najprikladnijeg uređaja koji najbolje odgovara potrebama Vašeg poslovanja.

Zašto je najam fotokopirnih uređaja bolji od kupnje?

Tehnologija može biti velika odgovornost za tvrtke, osobito one manje. Mnoge to otkrivaju na teži način, nakon godina otplaćivanja izuzetno skupih uređaja, kada im u konačnici ostane uređaj koji ne mogu nadograditi i prilagoditi novim potrebama. Mnogi su se okrenuli unajmljivanju multifunkcijskih uređaja kako bi doskočili brzo rastućoj tehnološkoj industriji i smanjili si troškove poslovanja. To se događa iz dva glavna razloga: prvo, tehnologija se mijenja takvim tempom da ako bi htjele ostati ispred tehnološke evolucije, tvrtke bi trebale trošiti desetke i stotine tisuća kuna svake godine na kupnju novog hardvera. Drugo, ako se odreknete novih računala primjerice da biste uštedjeli novac, vjerojatno ćete redovito doživljavati kvarove i kvarove na hardveru.

Pisači i fotokopirni uređaji funkcioniraju na isti način kao i računala. U današnjem konkurentnom i tehnološki naprednom svijetu, proizvođači pisača i kopirnih uređaja stalno izbacuju nove proizvode kako bi Vaš rad učinili učinkovitijim. Međutim, nova tehnologija je skupa. Može biti skupa za popravak i zahtijeva posebnu vještinu za integraciju s Vašom trenutnom mrežom, a i da ne zaboravimo na potrošni materijal kao što su toneri.

Najam je jedan od učinkovitih načina da izbjegnete visoki početni trošak. I dok se dugoročno gledano ukupni izdatak čini malo viši nego neposredna kupnja fotokopirnog uređaja, postoje određene prednosti najma kao što su uključeno besplatno servisiranje i održavanje fotokopirnog uređaja ili printera te zamjena potrošnih dijelova i uključeni toner u cijenu najma.

Bez obzira odlučili se na najam ili kupovinu, novog ili korištenog, fotokopirnog uređaja slobodno nas kontaktirajte na E-mail ili nazovite na +385 1 3680 590 kako bismo Vam pomogli skrojiti najbolje rješenje za Vaše poslovanje i time uštedjeti Vaše dragocjeno vrijeme da se Vi možete posvetiti onome u čemu ste najbolji!

slijedeća novost
povratak na popis novosti
Bestcopy d.o.o. | 2018 | Sva prava pridržana